Nostalgici după "1 MAI Muncitoresc"

Nostalgici după "1 MAI Muncitoresc"

Ziua de 1 Mai, de vreo 21 de ani incoace, a devenit un soi de rememorare nostalgica pentru multi dintre romanii care au trait in epoca Ceausescu. Multi dintre cei nascuti dupa revolutia din 1989 insa, nu stiu ce sarbatoare pe 1 mai.
"Ziua Muncii", sarbatorita la 1 mai, a ramas pentru unii o sarbatoare ratacita intr-un colt al memoriei .Parfumul defilărilor roboţilor umani, discursurile patriotice sau inocularea ideilor comuniste le-au rămas însă vii în minte sighetenilor care au trait acele vremuri.
Sighetenii isi aduc aminte cu nostalgie de vremurile in care de 1 Mai mergeau cu familia si prietenii la picnic la Gradina Morii, pe malul Izei , iar amatorii de drumetii urcau pe dealul Solovan.
Facand un mic sondaj printre locuitorii orasului in care traim, am descoperit foarte repede ca tinerii nascuti dupa 1989 nu prea au auzit de aceasta sarbatoare, nici macar din povestile parintilor sau a bunicilor.
Cu toate ca ziua de 1 Mai nu mai are stralucirea de alta data, multi sigheteni continua traditia gratarului la iarba verde, asa ca s-ar putea ca duminica parcul Gradina Morii, dealul Solovan sau lacul Teplita sa fie populate de nostalgici sau tineri in cautarea unui motiv bun de sarbatorit.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.