Noile reguli de limitare a pandemiei, hotărâte de Guvern, au apărut în Monitorul Oficial! Ce trebuie să respectăm de la 1 august

Hotărârea de Guvern care instituie noile reguli de limitare a pandemiei, aplicabile de la 1 august, a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară.

În Monitorul Oficial a fost publicată ”Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Hotărârea se referă la două măsuri: cea privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în condiții stabilite de autoritățile locale, și cea privind orarul de funcționare al teraselor, cluburilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc.

”Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare – stațiile de autobuz, peroanele – falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului județean pentru Situații de Urgență sau al Municipiului București”, a anunțat Raed Arafat.

Citește continuarea pe Realitatea.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.