VIDEO | Noi interventii chirurgicale endoscopice pentru litiaza renala la Spitalul Judetean de Urgenta “ Dr. Constantin Opris”

La Spitalul Județean de Urgență “ Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare s-au realizat cu succes noi intervenții chirurgicale endoscopice pentru litiaza renală.  Secția Urologie din cadrul Spitalului Județean este una de renume, având în dotare aparatură de ultima generație.

În urmă dotării secției cu instrumentar specific pentru ureteroscopia flexibilă, în dată de 10.06.2021, respectiv 11.06.2021, în cadrul spitalului, s-au efectuat un număr de 4 intervenții chirurgicale endoscopice pentru litiaza renală. A fost prezent și Dr. Daminescu Livius Cosmin, medic primar urolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, pentru un bun parcurs al primelor intervenții chirurgicale de acest tip efectuate în cadrul spitalului din Baia Mare. Ureteroscopia flexibilă reprezintă varianta modernă de tratament minim invaziv al litiazei renale cu dimensiuni până în 2 cm .

Secția Urologie abordează întreaga patologie urogenitală la nivel de diagnostic și tratament. Pentru afecțiunile urologice (organe genitale externe, prostată, vezica), dotarea tehnică este la nivel național, permițând efectuarea intervențiilor endoscopice (uretrotomii optice, cistolitolapaxii, rezecții de prostată, rezecții tumori vezicale, ureteroscopii).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.