Ninge abundent în Pasul Roata, în zona pârtiilor de schi de la Cavnic, iar vizibilitatea este redusă

Ninge abundent în Pasul Roata, în zona pârtiilor de schi de la Cavnic, iar vizibilitatea este redusă

 

Atenţie şoferi! La această oră, ninge abundent în Pasul Roata, în zonă pârtiilor de schi de la Cavnic iar vizibilitatea este redusă. În Pasul Gutai precipitaţiile sunt mixte, sub formă de ploaie şi lapoviţă. Carosabilul DN 18 este curat şi umed, dar în Pasul Prislop, între km 156 şi km 180 este semnalată ceată deasă şi vizibilitatea este redusă sub 30 de metri. Între km 140 şi km 162 cad precipitaţii sub formă de ploaie, iar în vârful Pasului Prislop ninge abundent. 
 Pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 şi km 172 se găseşte depusă pe carosabil un strat de zăpada care măsoară între 0-7 cm. Traficul rutier în condiţii de iarnă. Nu au fost semnalate perturbări sau circulaţie cu dificultate. Angajaţii de la districtul de drumuri naţionale, din zonă, acţionează cu utilaje şi împrăştie material antiderapant. 
Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţa, să îşi adapteze viteză în funcţie de condiţiile meteorologice şi să nu bruscheze comenzile autovehiculelor.  
Având în vedere că mulţi participanţi la trafic au schimbat anvelopele de iarnă, cu cele de vară, se solicită acestora să ţină cont de recomandările agenţilor de poliţie rutieră şi a administratorului de drum. De asemenea, se impune folosirea luminilor de întâlnire şi păstrarea unei distanţe suficientă faţă de autovehiculul din faţă pentru că şoferii să poată opri maşinile în siguranţă, în caz de nevoie. 
Pe DN 18, în apropiere de intrarea în localitatea Mara au căzut de pe versantul muntelui pe carosabilul drumului naţional pietre. Circulaţia rutieră nu a fost întreruptă, dar un echipaj de poliţie din comună Desesti s-a deplasat la faţa locului şi au dirijat traficul rutier pentru a permite angajaţilor secţiei de drumuri naţionale să intervină cu utilaje pentru a îndepărta pietrele de pe carosabil şi a curăţa şoseaua de resturile de material antrenat de pe versant. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.