NICULESCU ŢÂGÂRLAŞ: Relaţia dintre antreprenori şi administraţia locală trebuie să fie una apropiată

NICULESCU ŢÂGÂRLAŞ: Relaţia dintre antreprenori şi administraţia locală trebuie să fie una apropiată

 Programele cu finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, dar şi cele din fonduri europene au fost principalele teme de discuţii în cadrul unor întâlniri desfăşurate ieri, în municipiul Baia Mare. La eveniment au participat elevi, oameni de afaceri, agenţi economici şi specialişti IT.

Pe lângă modul de finanţare a firmelor, un alt aspect important pentru oamenii de afaceri din municipiul Baia Mare este colaborarea cu administraţia publică locală.
 “Scopul acestei întâlniri este de a facilita accesul firmelor din Baia Mare şi din judeţul Maramureş la accesul de fonduri europene. Noi, în compania noastră, încercăm să facem cât mai bine şi să aducem tehnologii noi de ultimă generaţie pe piaţa IT şi cu ajutorul acestor tehnologii, firmele din Baia Mare şi din Maramureş pot să-şi îmbunătaţească productivitatea şi în acelaşi timp pot să crească nivelul serviciilor pe care ei le oferă şi nivelul a ceea ce prestează ei către clienţii finali”, a declarat Nicu Ontiu, business manager.
 “Având în vedere că informaţia nu este concentrată pe o autoritate administrativă unică în domeniul finanţărilor nerambursabile atât de tip european, cât şi naţional sau din alte surse, aceasta este o modalitate  eficientă de a ajunge cu informaţii de tipul acesta către potenţialii beneficiari. De asemenea, ea vine în completarea celor existente pe site-urile de specialitate şi informaţiilor diseminate de organismele finanţatoare. Ca atare, împreună cu alţi parteneri privaţi, ne-am gândit să oferim aceste informaţii într-o perioadă de timp compactă persoanelor interesate de finanţări nerambursabile pentru achiziţia în special dar nu numai de echipamente IT şi alte tipuri de bunuri de tip software”, a punctat managerul Ovidiu Goga.
La întâlnirea specialiştilor IT cu oamenii de afaceri a participat şi preşedintele PNL Baia Mare, avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş. Liderul liberal consideră că relaţia dintre oamenii de afaceri şi administraţia publică locală trebuie să fie una extrem de apropiată, dat fiind faptul că mediul de afaceri generează într-un municipiu crearea de noi locuri de muncă.
 “O altă problemă extrem de importantă care trebuie să fie analizată reprezintă dezvoltarea mediului de afaceri prin finanţări europene. Practic, reprezintă baza dezvoltării şi  în momentul de faţă, într-o zonă ca Baia Mare, care este deficitară la nivelul investiţiilor. Atragerea de investiţii de către mediul privat şi prin suportul administraţiei publice locale ar reprezenta o metodă de a ieşi din actuala stare a lucrurilor, de a aduce tinerii înapoi, de a repoziţiona Baia Mare ca şi un oraş dinamic, ca şi un oraş puternic. Este în primul rând nevoie de locuri de muncă mai bine plătite, este nevoie de locuri de muncă specializate, ocupate de oameni profesionişti, bine pregătiţi. De asta avem nevoie. Şomajul nu este mare în Baia Mare, dar nivelul de salarizare este foarte mic, ceea ce duce ca nivelul de trai în municipiul Baia Mare să fie unul dintre cele mai scăzute din ţară”, a declarat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.
Tot despre programele de finanţare au discutat şi viitorii posibili antreprenori ai Băii Mari, respectiv elevii Colegiului Economic ”Nicolae Titulescu”, care învaţă cum se pot dezvolta afaceri profitabile. Aceştia au participat şi ei, alături de operatori economici şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, la evenimentul „Cafeneaua oamenilor de afaceri”.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.