ASIGURĂRI: Proiect de lege pentru RCA. Ce ar urma să se schimbe

ASIGURĂRI: Proiect de lege pentru RCA. Ce ar urma să se schimbe

 Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat finalizarea noului proiect de lege pentru asigurările RCA. Acesta prevede posibilitatea plăţii lunare a primei, afişarea formulei de calcul a primei şi posibilitatea suspendării asigurării în anumite condiţii.

Conform noului proiect de lege, deținătorii de autovehicule vor avea posibilitatea să încheie asigurarea RCA pe o perioadă de la o lună la un an, iar prima să fie plătită în rate lunare. De asemenea, la solicitarea clientului, compania de asigurare va fi obligată să prezinte formula de calcul pe baza căreia a stabilit valoarea primei de asigurare.
 În plus, clientul va avea posibilitatea să suspende poliţa RCA în anumite condiţii, care vor fi precizate clar în noua lege. Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Finaciară a acceptat o propunere din partea companiilor de asigurări prin care despăgubirile pentru daune morale şi vătămări corporale vor fi stabilite mult mai strict, pe baza unui punctaj, suma maximă urmând să fie de 500.000 de lei, mult mai mică decât în prezent. 
Fiecare punct va fi echivalentul a două salarii minime brute pe economie, iar numărul maxim de puncte acordate va fi de 200. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.