NICIUN REZULTAT: Negocierile dintre Electrica și Fondul Proprietatea s-au încheiat fără un acord

NICIUN REZULTAT: Negocierile dintre Electrica și Fondul Proprietatea s-au încheiat fără un acord

 Electrica SA a făcut o ofertă fermă de 790 milioane lei pentru o potențială achiziție a participațiilor minoritare deținute de Fondul Proprietatea la cele trei filiale de distribuție ale Electrica și la subsidiara de furnizare, sub prețul de 875 milioane propus de FP, motiv pentru care cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord în negocieri.

"Electrica SA și Fondul Proprietatea nu au ajuns la un acord în negocierile purtate pentru o potențială achiziție a participațiilor minoritare deținute de FP în cele trei filiale de distribuție ale Electrica și la subsidiara de furnizare. În conformitate cu mandatul primit din partea acționarilor de a face public prețul oferit, fie el acceptat sau nu de Fondul Proprietatea, anunțăm că oferta fermă a Electrica SA a fost de 790 milioane lei (equity value). În opinia noastră, această ofertă reflectă condiții comerciale acceptabile ambelor părți și este fundamentată pe înțelegerea solidă a operațiunilor societăților și cunoașterea riguroasă a mediului de reglementare. De altfel, propunerea Electrica SA a fost în linie cu oferta fermă a Fondului Proprietatea din martie 2015 (când cele două părți au mai purtat o rundă de negocieri) și cu discuțiile de dată recentă. Oferta FP de 875 milioane lei (equity value) nu surprinde, din punctul nostru de vedere, modificările cadrului de reglementare survenite ulterior datei evaluării în scopul actualizării Valorii Activului Net (VAN) și nu are la bază un nivel rezonabil de predictibilitate asupra mediului de reglementare, în lumina modificărilor inopinate recent aprobate de ANRE. În aceste condiții, considerăm că prețul propus de FP nu este susținut de o estimare a performanțelor pe termen mediu și lung ale societăților și, mai mult, este unul superior chiar Valorii Activului Net", precizează reprezentanții Electrica SA, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
Directorul general al companiei, Iuliana Andronache, a subliniat că există diferențe între așteptările Electrica și cele ale FP, fiecare parte urmărind satisfacerea intereselor acționarilor și investitorilor săi. Citește mai mult pe www.agerpres.ro!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.