VIDEO | Nereguli descoperite de DSVSA Maramureș înainte de Paște

Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a efectuat în perioada sărbătorilor pascale mai multe controale. Pentru neregulile descoperite inspectorii DSVSA au dat avertismente iar în unele cazuri au fost aplicate și sancțiuni.

Cele mai frecvente neconformități constatate au fost comercializarea peștelui congelat cu termen de valabilitate depășit, funcționarea în spațiu neaprobat sanitar veterinar, manipularea alimentelor fără respectarea regulilor de igienă.

”În această perioadă s-au desfășurat activități complexe de control care au vizat toate categoriile de unități ce produc alimente și desfac alimente în această perioadă. Putem să informăm că au fost sacrificați un număr de aproximativ 4000 capete miei în abatoarele autorizate de pe raza județului Maramureș. Centre de sacrificare temporară a mieilor nu au existat pe raza județului Maramureș iar la nivelul unităților de prelucrare s-au efectuat 223 de controale, împărțite astfel, unități de procesare a cărnii 7, unități de procesare a laptelui 6, centre de ambalare ouă 2, piețe agroalimentare 26, superketuri 31, magazine alimentare 40, cateringuri 15, laboratoare cofetărie 14, centre de prelucrare a laptelui 6, carmangerii 8, măcelării 10, fast food-uri 9, cafenele 7, pensiuni 11, restaurante 20, depozite alimentare 1, cantine 4, păstrăvării 4, depozite cafea 1”, a precizat Marius Sima, purtător de cuvânt DSVSA Maramureș.

În urma controalelor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 51 000 lei și 17 avertismente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.