NEMULȚUMIRI: Dascălii au protestat în fața Inspectoratului Școlar

NEMULȚUMIRI: Dascălii au protestat în fața Inspectoratului Școlar

 „Personalul nedidactic, copiii vitregi ai învăţământului românesc” – este unul dintre mesajele pe care sindicaliştii din educaţie l-au afişat astăzi, în faţa Inspectoratului Şcolar din Baia Mare. 20 de sindicalişti au protestat din nou, motivul fiind nerespectarea de către conducarea ISJ a prevederilor legale, în baza cărora Sindicatul Liber din Învățământ  Maramureş a obţinut hotărâri judecătoreşti la Curtea de Apel din Cluj privind avizarea statelor de plată cu sporul pentru condiţii de muncă.

În urma demersurilor Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş făcute la Primăria Baia Mare s-a reuşit obţinerea avizului pentru desfăşurarea acţiunilor de protest, respectiv pichetarea în zilele de 1, 8, 15 şi 22 aprilie, între orele 12:00 şi 12:30 cu aproximativ 20 de persoane. 
SLI Maramureş a mai avut discuţii cu conducarea ISJ, despre care spune că nu doreşte să avizeze statele de plată, sfidând în continuare angajaţii din învăţământul din Maramureş. De asemenea, sindicatul a trimis adrese în acest sens către Ministerul Educaţiei, Federaţia Sindicatului Liber din Învăţământ şi ITM Maramureş. 
Motivul protestului de astăzi a rămas acelaşi: nerespectarea de către conducerea ISJ a prevederilor legale, în baza cărora SLI Maramureş a obţinut hotărâri judecătoreşti la Curtea de Apel din Cluj privind avizarea statelor de plată cu sporul pentru condiţii de muncă – 10% pentru personalul nedidactic şi 15% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar. 
Mai multe detalii de la protestul ce a avut loc astăzi, în faţa Inspectoratului Şcolar, veţi afla în emisiunea Actualitatea MaraMedia. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.