VIDEO | Muzeul Satului din Baia Mare se pregătește pentru întâmpinarea vizitatorilor

Odată cu venirea primăverii Muzeul Satului din Baia Mare se pregătește pentru întâmpinarea vizitatorilor, astfel că în satul de pe deal e forfotă mare. În timp ce în grădinile căsuțelor vechi se curăță pomii, în interior se pun la punct toate detaliile.

O atenție deosebită se acordă și acțiunilor care vor avea loc în perioada următoare pentru a atrage vizitatori al Muzeul Satului.

”Noi ne pregătim pentru deschiderea sezonului de vizitare. În momentul de față echipa muzeului pregătește spațiul, facem curățenia de primăvară. Se curăță pomii iar fetele pregătesc interioarele, gată casele ca să vă putem primi la noi în cele mai bune condiții și sperăm că nu vom mai fi închiși ca anul trecut și vom putea să primim vizitatori în condiții de siguranță. De asemenea pentru activitățile pe care noi le propunem, avem și variantele online, vom continua cu obiectul lunii, ”fain de văzut la muzeu” în spațiul virtual. Mai avem materialele educaționale pentru copii, o să facem un atelier de încondeiat ouă. Probabil în parteneriat cu Școala rădăcinilor străbune coordonată de Măriuca Verdeș. De asemenea poveștile din satul de pe deal vor continua și în luna aprilie ne-am propus și expoziții care să poată fi vizitate aici la sediul muzeului. În 23 aprilie când este Sfântul Gheorghe avem hramul bisericuței noastre monument, de aici din Muzeul satului și ne propunem în fiecare an, chiar dacă este înaintea sfintelor sărbători pascale să facem o slujbă la bisericuță și vom avea diferite manifestări tematice. Vom scoate iar expoziția noastră frumoasă de pluguri pentru că este vremea aratului, de Sfântul Gheorghe țăranul ieșea cu toate cele necesare la pregătirea terenului”, a precizat Monica Mare, managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară.

Conducerea instituției de cultură a anunțat că va pregăti și o micro expoziție cu tematică pascală. În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate obiecte din diverse colecții și vor fi reconstituite obiceiuri de Paști din mai multe zone ale Maramureșului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.