VIDEO | Muzeul Maramureșan organizează și în acest an atelierele de vară, ”Vacanța în curtea casei”

”Vacanța în curtea casei” continuă și în acest an. Muzeul Maramureșan lansează invitația de a petrece un timp de calitate, în curtea Casei ”Mihalyi de Apșa”, copiilor dornici de a explora curtea umbroasă din mijlocul orașului, și de a participa la activități recreativ- educative.

Muzeul Maramureșan organizează în perioada 17-28 august, ateliere de vară în curtea Casei ”Mihalyi de Apșa”, în zilele de luni-vineri, între orele 10-12. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7-14 ani. Printre activitățile la care vor lua parte copii, amintim desen, ateliere de împletit, cusut, modelare cu lut, reconstituire de tablouri celebre și transpunerea în diverse personaje, totul în decorul natural, fabulos și de poveste din curtea și grădina Casei Memoriale ”Ioan Mihalyi de Apșa” Participanții vor avea de achitat o taxă de 30 de lei, bani necesari achiziționării de materiale utile în cadrul atelierelor.

Anul acesta însă numărul celor care se vor putea înscrie e mai mic, programul fiind mai redus, din cauza pandemiei.

Din cauza restricțiilor în vigoare și pentru siguranța participanților, numărul celor admiși va fi de 10 copii/săptămână în două serii, cu un program de două ore/zi, respectiv orele 10-12.

Seria I  va veni în  perioada 17 august – 21 august, iar seria II – a în perioada 24 august – 28 august.

Teoretic înscrierile se puteau face până pe data de 14 august, dar organizatorii au anunțat că locurile, și așa limitate, s-au ocupat deja.

Tuturor copiilor participanți li se va lua temperatura la intrare, vor purta măști în timpul derulării activităților și vor fi așezați pe băncuțe de lemn, păstrându-se distanța între ei de 1,5-2m, respectând ”Măsurile și regulile pentru evenimentele culturale în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea contaminării cu Covid-19”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.