VIDEO | Atenție! Cu un singur chibrit, poți aprinde o pădure!

Atenție! Cu un singur chibrit, poți aprinde o pădure! Pompierii maramureșeni atrag un semnal de alarmă celor care fac drumeții în spații verzi, să nu facă foc, decât în spațiile special amenajate pentru gratare.

Un incendiu este un fenomen care scapă de sub controlul omului, atât ca durată cât şi ca întindere. Seceta, slabul conţinut de apă al solului şi persoanele care nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor pot să favorizeze producerea acestora. Oamenii sunt la originea celor mai multe incendii de pădure. Incendiile provocate de om sunt datorate nerespectării regulilor de prevenire a incendiilor pe timpul activităţilor de agrement şi forestiere. Iată câteva sfaturi, de care dacă ţii seama, poţi preveni producerea unui incendiu de pădure.

”Vremea călduroasă îi îndeamnă pe maramureșeni să iasă la iarbă verde. În acest context, pompierii maramureșeni vin cu câteva sfaturi pentru ca cetățenii să se ferească de anumite situații de urgență, astfel că, dacă cetățenii aleg să meargă la iarbă verde și să facă și un grătar, este foarte important să se știe că focul nu se face  în pădure sau în apropierea pădurii, se va păstra o distanță considerabilă față de materialele combustibile, de asemenea focul trebuie în permanență supravegheat, copiii nu trebuie lăsați să se joace cu focul, iar la finalul zilei, focul trebuie stins și acoperit cu pământ”, precizează Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

În caz de incendii sau alte dezastre, sunaţi la numărul unic – 112

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.