VIDEO | Muzeul Maramureșan pregătește o zi specială pentru a marca sărbătoarea Sânzienelor și Ziua internațională a Iei

Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației face pregătiri pentru a marca Ziua de Sânziene și Ziua Internațională a Iei.

În data de 24 iunie, începând cu ora 13.00, Muzeul Maramureșan  va marca sărbătoarea de Sânziene și Ziua Internațională a Iei. Conform calendarului creștin, în această zi se sărbătorește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Evenimentul va avea loc la Muzeul satului maramureșean ”Mihai Dăncuș”. În cadrul acestuia, organizatorii ne propun o serie de activități menite să aducă povestea acestei sărbători mai aproape de vizitatori. Astfel, va fi organizat un târg al meșterilor populari, o paradă a portului popular, o șezătoare cu jocuri, povești și legende, ateliere meșteșugărești, dar și un Joc în sat alături de invitați speciali.

Tot cu această ocazie va fi vernisată expoziția ”Portul popular românesc – hrană pentru suflet”, o expoziție de costume populare din mai multe zone etnografice ale țării, din colecția Fundației Culturale Dana Ardelea.

Pentru reușita evenimentului muzeul se va bucura de aportul Asociației Rădăcinilor Străbune, Comunitatea la Blouse Roumaine, Clubul Copiilor Sighetu Marmației, Centrul Cultural Sighetu Marmației, Fundația Culturală Dana Ardelea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.