Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș pregătește expoziția ”Bradul – Axis mundiu-ul lumii tradiționale”

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare, vă invită joi, 02 februarie 2023,  de la ora 14:00, la vernisajul expoziției ”Bradul – Axis mundi”, care va avea loc în Clădirea Pavilionară, str. Dealul Florilor, nr. 1, Baia Mare.

Această expoziție își propune o inițiere a vizitatorului în lumea mitică, magică pe care Bradul a creat-o în jurul său. În cadrul expoziției vor fi expuse obiecte ornamentate cu simbolul bradului: blide, ceramică de nuntă dar și funerară, lăzi de zestre cu ”pomul nunții”, cămeși și spăcele brodate cu ”pana bradului”, dar și alte bunuri valoroase care se află în patrimoniul a trei muzee: Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Expoziția va putea fi vizitată în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în perioada 02 februarie – 01 martie 2023.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.