VIDEO | Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș organizează un concurs de creație pentru copii

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș organizează un concurs de creație pentru copii. Tematica o reprezintă semnificația sărbătorilor de iarnă. Creațiile pot fi exprimate prin desen, pictură, poezie, ornamente sau colaj.

Dragi copii! Aveți povești despre Crăciunul de altădată? Sau aveți inspirația de a crea povești noi? Puneți totul într-o poveste despre datinile și obiceiurile de Crăciun, așa cum le știți, de acolo de unde sunteți voi sau bunicii voștri. Povești  despre cozonaci și cârnați, colinde și sarmale, toate pot face obiectul unei povești scrise chiar de voi.

Cei talentați la muzică pot compune un colind.Cei talentați la desen pot da culoaree prin desen brazilor și moșului, bunătăților și colacilor, ulițelor și satului. Poate reușiți schiar să desenați un colind, e provocarea oganizatorilor unui concurs tematic cu ocazia sârbătorilor de iarnă.

Confecționarea ornamentelor de Crăciun intră deasemenea în competiție. Toate creațiile  copiilor vor face obiectul unei expoziții virtuale. Copiii vor deveni astfel partenerii celor de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș pentru a crea o nouă poveste de Crăciun la muzeu. Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Creațiile copiilor cu tem ”Datini și obiceiuri de Crăciun” , pot fi expediate până pe 22 decembrie, pe pagina de Facebook  a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș,  pagina de Facebook a Muzeul Satului Baia Mare sau la adresa de  email: contact@etnografie-maramures.ro

Nu uitați să scrieți numele vostru, vârsta și localitatea unde locuiți.

sursa foto. facebook Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.