Muzeul Județean de Artă pregătește expoziția temporară ”Femeia – de la model la artista profesionistă”

Joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (strada 1 Mai, nr. 8 ), va avea loc 𝐯𝐞𝐫𝐧𝐢𝐬𝐚𝐣𝐮𝐥 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞 «𝐅𝐞𝐦𝐞𝐢𝐚 – 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐥 𝐥𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭𝐚̆», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» împreună cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Această expoziție reprezintă o oportunitate unică de a sărbători și de a recunoaște contribuția semnificativă a femeilor la dezvoltarea artei în România, arătând cum au trecut de la postura de modele la artiste profesioniste în contextul cultural al secolelor XIX – XX. Lucrările de pictură și sculptură expuse ilustrează nu doar frumusețea, expresivitatea și forța creativă a femeilor, ci și lupta și curajul lor de a-și exprima viziunea artistică într-o perioadă în care femeilor le era adesea limitat accesul la educație și cariere artistice,” – a declarat Robert Strebeli managerul Muzeului Județean de Artă.

Evenimentul expozițional este curatoriat de doamna dr. Iulia Mesea, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal Sibiu și domnul Robert Strebeli, manager al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». De asemenea, avem bucuria de a anunța că la deschiderea expoziției vor susține un recital de violă și vioară soții Eszter și Artur Kaganovskiy, renumiți la nivel internațional.

Expoziția va face parte din circuitul de vizitare al muzeului în perioada 28 septembrie – 19 noiembrie 2023 și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ultima intrare 16.30).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.