Muncă la temperaturi extreme

Muncă la temperaturi extreme
Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures atrage atentia asupra unor masuri care trebuiesc luate de catre angajatorii din judet in aceasta perioada, cand avem de a face cu temperaturi ridicate si un indice de umiditate extrem de ridicat. Amenzile aplicate celor care nu respecta masurile de securitate in munca pe timp de canicula sunt cuprinse intre 1500 si 2500.
Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures va intensifica controalele pentru verificarea respectarii prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca. Nerespectarea prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 99/2000 se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.500 lei.
 

Oficialii ITM Maramures atrag atentia angajatorilor care nu pot asigura conditiile necesare pentru desfasurarea activitatii in deplina siguranta, ca sunt obligati sa ia, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, dupa caz, mai multe masuri, cum ar fi reducerea duratei zilei de lucru, esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru, respectiv pana la ora 11.00 si dupa ora 17.00 si intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit prevederilor legale. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.