MS va putea face controale în orice unitate sanitară publică sau privată

MS va putea face controale în orice unitate sanitară publică sau privată
Ministerul Sănătăţii va avea dreptul de a efectua controale în orice unitate sanitară publică sau privată începând de miercuri, informează un comunicat de presă remis de instituţie AGERPRES.
Astfel, prin actul normativ, va fi permis controlul mixt, alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, astfel încât să fie eficientizată activitatea de control. 
Activităţile specifice în domeniul financiar, în domeniul resurselor umane, normare, organizare şi salarizare ale spitalului public vor putea fi controlate şi vor exista modalităţi de îndrumare, de remediere a eventualelor nereguli constatate, precum şi de sancţionare a acestora. 
Noile măsuri prevăd ca, în situaţia în care ministrul Sănătăţii dispune efectuarea unui control la o unitate sanitară cu paturi alta decât cele din subordinea MS sau unităţile sanitare private, comisiile de verificare să fie mixte, alcătuite din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai instituţiilor respective. 
‘Ministerul Sănătăţii, ca autoritate centrală în domeniul asistenţei de sănătate publică, are obligaţia de a asigura garantarea dreptului la ocrotirea sănătăţii. Prin această măsură promovată astăzi urmărim păstrarea atribuţiei de control asupra unităţilor sanitare, indiferent de reţeaua din care fac parte, fie că aceasta este reţeaua publică sau privată’, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, prin intermediul comunicatului de presă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.