MS aşteaptă evaluarea privind vaccinarea BCG împotriva tuberculozei şi are în vedere campanii de informare

MS aşteaptă evaluarea privind vaccinarea BCG împotriva tuberculozei şi are în vedere campanii de informare

 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila a declarat, duminică, referindu-se la vaccinarea BCG împotriva tuberculozei, că se aşteaptă evaluarea pe care o va face comisia stabilită la nivel naţional împreună cu experţii din străinătate.

El a spus că, din punct de vedere profesional, la orice vaccinare apar reacţii adverse cu anumită incidenţă aşteptată, iar în România incidenţa nu a depăşit statisticile internaţionale. 
Privitor la intenţia unor părinţi ai căror copii au fost afectaţi de vaccinare, secretarul de stat consideră că este normal ca aceştia să fie îngrijoraţi şi chiar să se adreseze în justiţie în cazul în care consideră că drepturilor copiilor lor au fost încălcate. 
Conf.dr. Alexandru Rafila a făcut referire şi la o analiză care se va face în ceea ce priveşte eventualele complicaţii apărute şi eventualele cheltuieli suplimentare, dacă există, şi dacă sunt eventual eligibile pentru compensare din partea autorităţilor publice. 
În legătură cu reticenţa din ce în ce mai mare a părinţilor vizavi de vaccinare, oficialul MS a arătat că este o problemă generală, iar în România aceasta s-a accentuat începând din 2008, mai mult decât în alte ţări. 
 
Totodată secretarul de stat a subliniat că, din punct de vedere profesional, vaccinarea a ferit de foarte multe boli cum a fost de pildă poliomelita şi a adăugat că pentru a reduce suspiciunea privind vaccinarea, Ministerul Sănătăţii are în vedere desfăşurarea unor campanii de informare asupra vaccinării, în general. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.