MONUMENT ISTORIC: Protejarea și punerea în valoare a Rezervorului de Apă al vechiului apeduct din Baia Mare

La solicitarea prefectului județului Maramureș, Rudolf Stauder a avut loc prima întâlnire de lucru în vederea protejării și a punerii în valoare a monumentului instoric „Rezervorul de Apă al vechiului apeduct”.

La momentul actual, acesta se află într-o stare îngrijorătoare de degradare, iar domnul prefect își asumă responsabilitatea de a se implica activ în procesul de salvare și reabilitare a obiectivului de patrimoniu industrial și a zonei în care se află.

Instituția Prefectului este promotoare a culturii și apără monumente istorice, astfel că vă vom informa cu privire la toate procedurile pe care le vom demara în acest sens.

Rezervorul de Apă al vechiului apeduct se află pe Strada 8 Martie și a fost dat în folosință la 31 decembrie 1910, fiind parte a primului sistem de apă curentă din orașul Baia Mare. În prezent, clădirea este abandonată, iar singura zonă vizibilă este cea de acces, care este acoperită de vegetație.

Instituția Prefectului nu va lăsa ca monumentele istorice ale orașului și județului nostru să fie uitate și va depune toate eforturile în acest sens.
La întâlnire au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Baia Mare, Primăriei Săcălășeni și Direcției Județene pentru Cultură Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.