VIDEO | Modificări privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Audiențele la poliție, suspendate

Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș informează că activitatea de primire în audienţă se suspendă. Măsura se aplică atât la sediul IPJ Maramureș, cât şi la sediile poliţiilor municipale şi orăşeneşti din judeţ.

Activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura fără interacţiunea directă a angajaţilor Poliţiei Române cu persoanele din afara instituţiei. Petiţiile, reclamaţiile, sesizările, cererile sau orice alte recomandări, pe care intenţionaţi să la adresaţi instituţiei vor fi transmise prin servicii poştale (pe adresa: Baia Mare, str. 22 Decembrie nr. 37) sau în format electronic la adresa de e-mail cabinet@mm.politiaromana.ro  sau petitii@politiaromana.ro  prin completarea formularului de petiţii on-line.

Modificări sunt și în ceea ce privește eliberarea certificatelor de cazier judiciar şi a adeverinţelor de integritate.

”Având în vedere modificarea programului de lucru cu publicul pentru eliberarea certificatelor de caier judiciar și a adeverinţelor de integritate vă informăm că se  suspendă programul de lucru cu publicul la ghişeele organizate la nivelul IPJ Maramures din Baia Mare,  Str. Şcolii nr.1 şi Sighetu Marmaţiei, Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș pentru perioada  stării de urgenţă.

Pentru situaţiile urgente care impun eliberarea certificatelor de cazier judiciar (plecări din ţară, însoţire minori în străinătate, urgenţe medicale, participarea persoanleor fizice şi juridice la licitaţii publice)  se vor realiza   planificări telefonice de luni până vineri între orele 09.00 -13.00 astfel: Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative situat pe str. Tineretului nr. 2 din Baia Mare telefon: 0262.207212 şi 0262.207282; Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei, str. Mihai Viteazu nr.10, telefon 0262.311006, interior 22052, Poliţia Oraşului Vişeu de Sus str. 22 Decembrie  nr.30A telefon 0758034921, 0262353631 , Poliţia oraşului Borşa, str. Lăzuci nr.6 telefon 0262342525, Poliţia oraşului Târgu Lăpuş, str. P-ţa Eroilor nr. 25 telefon 0262384333.

După realizarea planificării telefonice, cererile pentru situaţiile urgente care impun eliberarea certificatelor de cazier judiciar, se vor depune la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative situat pe str. Tineretului nr. 2 din Baia Mare,  la Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei, str. Mihai Viteazu nr.10, Poliţia oraşului Vişeu de Sus, str. 22 Decembrie  nr.30A,  Poliţia oraşului Borşa, str. Lăzuci nr.6, Poliţia oraşului Târgu Lăpuş, str. P-ţa Eroilor nr. 25.  

Depunerea cererilor şi ulterior eliberarea documentelor se va realiza în condiţii  de interacţiune minimă cu publicul”, a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Programul de lucru  pentru ghişeele organizate la Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș rămâne acelaşi:

  • Poliţia oraşului Vişeu de Sus, str. 22 Decembrie  nr.30A, prin ghişeul de la sediul subunităţii:  de luni până vineri, între orele 9.30-12.30.
  • Poliţia oraşului Borşa, str. Lăzuci nr.6, prin ghişeul de la sediul subunităţii, de luni până vineri, între orele 9.30-12.30.
  • Poliţia oraşului Târgu Lăpuş, str. P-ţa Eroilor nr. 25, prin ghişeul de la sediul subunităţii, de luni până vineri, între orele 9.00-12.00.

Urmare a Hotărârii CSAT nr. 30 din 16.03.2020, respectiv a Anexei nr. DSN1/445 din 16.03.2020 privind PLANUL DE ACȚIUNE la instituirea stării de urgență, vă facem cunoscute următoarele prevederi cu impact asupra activităților curente:

Capitolul I, art. 14 – „Se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență”;

Capitolul VII, art. 56 – „Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.”

Celelalte servicii din cadrul inspectoratului nu îşi modifică programul de lucru cu publicul dar interacţiunea dintre lucrătorii de poliţie şi cetăţeni se va face cu respectarea măsurilor de protecţie necesare pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.