MNIR: Muzeul de Mineralogie Baia Mare prezent in expozitia "Muzeele din Romania intre clasic si modern. Proiecte muzeale 1990-2010"

MNIR: Muzeul de Mineralogie Baia Mare prezent in expozitia "Muzeele din Romania intre clasic si modern. Proiecte muzeale 1990-2010"

Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste expozitia "Muzeele din Romania intre clasic si modern. Proiecte muzeale (1999-2010)". Vernisajul expozitiei a avut loc in data de 30 iunie, la ora 13:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12. 

Expozitia este organizată în colaborare cu 20 de institutii muzeale si de învătământ superior din întreaga tară, respectiv Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Muzeul Judetean Arges, Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Muzeul de Etnografie Brasov, Muzeul Brăilei, Muzeul National de Istorie Naturală “Grigore Antipa” Bucuresti, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Bucuresti, Muzeul National al Ţăranului Român Bucuresti, Universitatea de Arhitectură si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, Muzeul de Istorie Natională si Arheologie Constanta, Muzeul de Istorie Galati, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, Complexul National Muzeal Moldova (Muzeul Unirii Iasi), Complexul Muzeal Judetean Neamt, Muzeul Judetean Satu Mare, Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, Complexul National Muzeal “Astra” Sibiu, Muzeul National Brukenthal Sibiu, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Muzeul Judetean de Istorie si Artă Zalău.

Expozitia prezinta efortul de modernizare al muzeelor din Romania, in acord cu cerintele noii muzeografii. Proiectele sunt deopotriva novatoare si ilustrative pentru demersul de modernizare a muzeelor din Romania. Noua miscare muzeografica exprima de altfel atat aspiratiile noilor generatii de specialisti cat si cerintele marelui public de a avea muzee moderne, bine echipate si functionale, din perspectiva unor standarde europene. Prin tematica sa, expozitia se adreseaza deopotriva specialistilor dar si publicului larg oferind o imagine de ansamblu a menirii muzeului contemporan in Romania. Expozitia va fi deschisa pana in 25 septembrie, de miercuri pana duminica intre orele 10:00 – 18:00.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.