Miting aviatic cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de învăţământ militar aeronautic

Miting aviatic cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de învăţământ militar aeronautic
Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene ”Aurel Vlaicu” de la Boboc organizează sâmbătă un miting aviatic prilejuit de sărbătorirea a 100 de ani de învăţământ militar aeronautic românesc.
Potrivit MApN în program sunt incluse vizitarea facilităţilor de învăţământ, zboruri demonstrative cu aeronave militare şi civile evoluţia paraşutiştilor de la Aeroclubul României. De asemenea, va fi organizată o expoziţie statică de avioane şi elicoptere. 
La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor şi societăţii civile locale, cadre militare active, în rezervă şi în retragere. 
În 1953 Şcoala militară de aviaţie nr.1 de la Tecuci a primit numele de Şcoala de Ofiţeri de aviaţie ”Aurel Vlaicu”, iar în 1958 şi-a mutat sediul pe aerodromul Boboc, devenind Şcoala Superioară de ofiţeri cu durata de patru ani, unde se pregăteau atât piloţi militari cât şi piloţi pentru aviaţia civilă, personal navigant şi nenavigant. 
Revoluţia din decembrie 1989 a deschis instituţiei noi perspective. 
Astfel, în 1991, Şcoala de Ofiţeri de Aviaţie ”Aurel Vlaicu” s-a transformat în Institutul Militar de Aviaţie ”Aurel Vlaicu”. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.