Angela Merkel a pierdut prima poziţie în topul celor mai simpatizaţi politicieni germani

Angela Merkel a pierdut prima poziţie în topul celor mai simpatizaţi politicieni germani
Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a pierdut prima poziţie în ratingul celor mai simpatizaţi politicieni ai ţării, transmite ZDF, preluat de Lenta.ru. Pe locul întîi s-a situat de această dată premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hannelore Kraft, reprezentanta Partidului Social-Democrat (SPD) al Germaniei. Kraft este considerată una dintre principalele concurente ale Angelei Merkel în cursa pentru funcţia de cancelar federal din 2013.
Deocamdată, Kraft o devansează pe Merkel cu foarte puţin. Respondeţii au fost rugaţi să-şi evalueze atitudinea faţă de politicieni pe o scară de la +5 la -5. La finalul sondajului, Kraft a obţinut punctajul general de 1,7 puncte, iar Merkel doar cu câteva sutimi mai puţin. 
În topul celor zece cei mai apreciaţi politicieni ai Germaniei mai figurează ministrul de finanţe Wolfgang Scheuble, predecesorul său din cadrul SPD, Peer Steinbrueck, actualul ministru al muncii Ursula von der Leyen, liderul social-democrat Sigmar Gabriel şi liderul Uniunii Creştin Sociale din Bavaria /CSU/, Horst Seehofer. 
Cei mai antipatizaţi politicieni s-au dovedit a fi ministrul de externe Guido Westerwelle şi ministrul economiei Philipp Roesler. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.