Minori sigheteni prinşi cu etnobotanice

Minori sigheteni prinşi cu etnobotanice

 

5 minori din Sighetu Marmaţiei au fost prinşi de poliţiştii Biroului de Ordine Publică cu substanţe etnobotanice asupra lor tocmai în incintă şcolii unde studiază. Minorii sunt elevii Şcolii Speciale din Sighetu Marmaţiei. 
Lucia Bledea directorul Şcolii Speciale din Sighet ne-a declarat că a observant de câteva zile un comportament bizar manifestat de cei 5 tineri. Această a suspectat că elevii ar consuma etnobotanice şi a alertat imeditat poliţia.  Pornind de la aceste indicii, lucrătorii Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban din cadrul Poliţiei municipiului Sighet au executat o acţiune preventivă pe această linie. 
Astfel, au fost depistaţi cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, care au consumat ţigări cu conţinut de plante etnobotanice confecţionate de ei acasă.  
În posesia unuia dintre suspecţi, o tânără în vârstă de 17 ani, a fost găsită, ambalată în staniol, o substanţă vegetală uscată suspectă, asemănătoare tutunului, care a fost ridicată de poliţişti. Faţă este găzduită la Centrul  Maternal condus de Viorică Zlati şi se pare că ar avea probleme psihice. 
Substantantele confiscate de către poliţişti  urmează să fie expertizate în vederea stabilirii cu exactitate dacă  fac parte din categoria substanţelor prevăzute de Legea 143/2000. Cercetările continuă, iar în funcţie şi  de concluziile experţilor, vor fi luate măsurile legale care se impun. Amploarea fenomenului etnobotanicelor în Sighetu Marmaţiei este unul alarmant. De la începutul acestui an aproximativ 50 de tineri au ajuns la Urgenţă în stare gravă sau chiar comatoasă în urmă consumului de stupefiante. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.