VIDEO | Ministrul Sănătății, vizită de lucru în Maramureș

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut ieri o întâlnire de lucru, la Spitalul Județean din Baia Mare, pe tema dotării și modernizării sistemului medical din Maramureș.

Spitalul a primit 6 aparate de ventilație pentru ATI, care se adaugă celor 25 care există deja. De asemenea, s-a discutat împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și a Spitalului Județean despre reabilitarea blocului operator și extinderea UPU, proiecte esențiale pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate cetățenilor din Maramureș.

”Împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean Maramureș și cu managerul Spitalului Județean am făcut o evaluare a capacității de răspuns pe Terapie Intensivă a Spitalului Județean în contextual evoluției pandemice. Am fost și am vizualizat locația unde sunt 25 de paturi pe Terapie Intensivă pentru patologia SARS-COV 2 în contextual în care avem  un indice de 3,3 la nivelul județului dar și o transmitere comunitară. În acest moment se gestionează pe sitalele de suport COVID patologia medie, cele care sunt pe Terapie Intensivă se gestionează pe Sitalul Județean. În continuare cele 25 de paturi de Terapie Intensivă vor fi cele care vor asigura calitatea actului medical în Terapie Intensivă pe patologie SARS-COV 2 în județul Maramureș”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

O altă temă de discuție cu ministrul Tătaru a fost în jurul preluării de către Consiliul Județean a Spitalului de Recuperare din Borșa, în vederea reabilitării și modernizării din fonduri europene a acestei unități medicale importante pentru sănătatea maramureșenilor. „Vom implementa în Maramureș un sistem integrat de management al unităților medicale, după o analiză riguroasă, și mă bucur că Ministerul Sănătății sprijină astfel de inițiative. Creșterea calității serviciilor medicale este esențială pentru bunăstarea maramureșenilor și unul din obiectivele majore ale mandatului meu la Consiliul Județean”, a precizat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.