Ministrul PSD al muncii minte în continuare. Recalcularea pensiilor pentru grupele I și II, imposibilă în Maramureș din lipsa softului

Recalcularea drepturilor pentru cei ieșiți la pensie cu grupa I și a II-a de muncă, în intervalul 1990 – 1 ianuarie 2011, ar fi trebuit să înceapă la 1 octombrie 2018, o dată cu intrarea în vigoare a Legii 221/2018. În Maramureș, recalcularea este așteptată de peste 4000 de pensionari. Intervențiile repetate făcute la televiziuni de ministrul Muncii, Marius Budăi, prin care a anunțat începerea procesului de recalculare și chiar încheierea aceastuia pentru câteva mii de pensionari, care au primit deja pensia mărită, sunt doar mostre de manipulare de cea mai joasă speță.

În Maramureș, care se află între primele 5 județe din țară în privința numărului de dosare care ar trebui recalculate, softul nu a fost încă trimis de Casa Națională de Pensii!

„Este o problemă care mă preocupă, pentru că am inițiat legea de recalculare a pensiilor pentru aceste categorii de pensionari. Este absurd ceea ce se întâmplă. În 6 luni ar trebui să se încheie recalcularea. În condițiile în care nu a fost operat niciun dosar până la ora asta, este imposibil să se respecte prevederea legală. În schimb, îl vedem sistematic la televizor pe ministrul Budăi, care anunță că pensiile recalculate în baza Legii 221 sunt deja în plată! Este batjocură la adresa pensionarilor. În Maramureș, peste 300 de pensionari au ieșit din sistem pe cale naturală din octombrie până acum. Așteaptă să moară pensionarii ca să le recalculeze drepturile? Se discută de o recalculare la nivel central, după care casele de pensii județene să elibereze deciziile! Să se hotărască mai repede și să acorde drepturile pensionarilor”, a spus deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.