Video|Investiții pe cursurile de râuri din Maramureș

Directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Victor Sandu, s-a aflat recent într-o vizită înMaramureș, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, și cu prefectul Vasile Moldovan. Dezbaterea a vizat lista de investiții pentru anul 2019 pe cursurile de râuri din județ. 

În prezent, pe masa Ministerului Apelor și Pădurilor se află propunerile de investiții care vizează mai multe obiective din județ. Astfel, în localitatea Botiza se are în vedere finalizarea amenajării Văii Botizei și Văii Sasu, în timp ce la Săliștea de Sus și Poienile de sub Munte se pregătesc licitațiile pentru lucrările de regularizare a pârâului Băleasa, afluent al râului Iza – pe porțiunea ce străbate intravilanul orașului Săliștea de Sus – și a râului Cvasnița, din Poienile de sub Munte.

Pentru anul 2019 se dorește amenajarea Văii Seinelul din Seni, continuarea lucrărilor de amenajare a râului Săsar din municipiul Baia Mare, a râului Firiza – pentru apărarea împotriva inundațiilor pe sectorul Blidar – Firiza, dar și continuarea amenajării râului Cavnic, în localitatea Copalnic Mănăștur. Alte amenajări de râuri cuprinse în planul de investiții pentru anul 2019 vizează Valea Băiței din Tăuții Măgherăuș, Valea Poienilor din comuna Poienile Izei și râul Someș, pe sectorul Ulmeni – Apateu. 

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a precizat că punctele critice identificate pe cursurile râurilor unde se dorește intervenția Administrației Bazinale Someș – Tisa sunt la Bârsana, unde va avea loc consolidarea malului drept al râului Iza pe o distanță de 200 de metri, la Șieu, unde se vrea consolidarea malului drept al râului Botiza, dar și în Baia Sprie, unde se va face o apărare de mal pe râul Săsar, pe lungime de 175 de metri. Alte intervenții în punctele critice cuprind amenajarea Văii Mârza, în localitatea Petrova, amenajarea râului Lăpuș, în localitatea Lăpuș, reparații curente la digul malului drept al râului Iza, în Sighetu Marmației, în timp ce la Poienile de sub Munte este prevăzută amenajarea râului Ruscova. Fonduri vor fi alocate și pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu, unde execuția este finalizată în proporție de peste 80%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.