Ministrul Laszlo Borbely, verificat de ANI

Ministrul Laszlo Borbely, verificat de ANI
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat, încă din aprilie 2010, procedura verificării averii ministrului Mediului, Laszlo Borbely, şi a soţiei acestuia.
Potrivit unor surse din cadrul ANI, inspectorii de integritate au informaţii că ministrul şi soţia sa deţin un imobil şi conturi bancare în Ungaria, bunuri ce nu au fost declarate. 
Laszlo Borbely este implicat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Oradea, în care au fost puşi deja sub acuzare omul de afaceri Ioan Ciocan şi consilierul personal al ministrului Szepessy Szabolcs. 

Procurorii susţin că omul de afaceri Ioan Ciocan a renovat, prin firma sa SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, un apartament din Bucureşti ce aparţine cuscrei ministrului, primind în schimb 19 contracte de la Administraţia Naţională – Apele Române, instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului. 

‘În cursul anului 2011, învinuitul Ioan Ciocan, în calitate de reprezentant legal al firmei sus-menţionate, prin intermediul învinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor, a cumpărat influenţa numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin efectuarea în folosul acestuia de lucrări de amenajare a unui apartament, lucrări în valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societăţii sale. Lucrările au fost realizate în scopul obţinerii, prin intermediul influenţei de care se bucură ministrul Mediului şi Pădurilor, a unor contracte cu Administraţia Naţională ‘Apele Române’ (instituţie aflată în coordonarea acestui minister) şi pentru a obţine cu prioritate plata unor lucrări contractate anterior cu aceeaşi instituţie publică şi aflate deja în execuţie’, se arată într-o comunicare a DNA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.