Încheierea Protocolului de Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri

Încheierea Protocolului de Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri
Joi, 14 iulie  2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc ceremonia semnării Protocolului  de Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri convenit între Ministerul Public, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Notarilor din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România şi CSM.
Demersul celor şapte instituţii, concretizat în Protocolul semnat,  a fost iniţiat în contextul apropiatei intrări în vigoare a noilor coduri. Acest protocol va reprezenta cadrul de coeziune al resurselor umane şi materiale din cele şapte instituţii în vederea realizării în comun a unor activităţi de formare profesională a  tuturor practicienilor dreptului.
Semnatarii protocolului au convenit întocmirea unui Plan de Acţiune ce va cuprinde etape, componente şi acţiuni de formare, care vor fi realizate pe măsură ce noile coduri vor intra în vigoare.
Prima etapă a acestui Plan de Acţiune o constituie intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, sens în care  – în cadrul  proiectului “Vin Codurile!”, iniţiat de către Consiliul Superior al Magistraturii –  au avut deja  loc  reuniuni  ale grupului de lucru alcătuit din reprezentanţi ai celor şapte instituţii şi au fost stabilite măsuri organizatorice şi activităţi prioritare.
Acest proiect  îşi propune elaborarea şi publicarea pe un website cu acces gratuit a comentariilor Noului Cod Civil – prin aportul voluntar al reprezentanţilor tuturor profesiilor juridice – precum şi  organizarea de mese rotunde, dezbateri şi conferinţe privind  instituţiile moderne  din această lege .
Protocolul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de domnul judecător Horaţius Dumbravă, Preşedintele CSM, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de doamna judecător Livia Stanciu, din partea Ministerului Public, de doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, din partea Ministerului Justiţiei, de domnul ministru Cătălin Predoiu, din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România, de domnul avocat Gheorghe Florea,  din partea Uniunii Naţionale a Notarilor din România, de domnul notar Dumitru Viorel Mănescu, şi, din partea Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti din România, de domnul  executor judecătoresc Marius Crafcenco. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.