MINISTRUL EDUCAȚIEI: Au fost depuse 486 de cereri de înscriere în clasa I

MINISTRUL EDUCAȚIEI: Au fost depuse 486 de cereri de înscriere în clasa I

 Părinţii au depus 486 de cereri de înscriere în clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregătitoare, mai puţin faţă de anul şcolar anterior când au fost depuse 2.901, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei.

În total, până acum, au fost depuse 486 de cereri de înscriere în clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregătitoare şi pe care părinţii vor să-i înscrie direct în clasa I, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, remis agenţiei MEDIAFAX.
Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în judeţele Caraş-Severin (38), Dolj (29) şi Bacău (27), iar cele mai puţine în judeţele Brăila, Olt şi Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). În judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.
În urma analizei solicitărilor, Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare, în cursul zilei de joi, aprobările necesare efectuării înscrierilor.
Înscrierea efectivă a copiilor la şcolile pentru care au optat se va face de către părinţi la unităţile de învăţământ. Potrivit metodologiei privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, în situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor depuse de părinţi este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 – 16 martie 2016.
Înscrierea se va face conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia şcolară.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.