ACTUALITATEA MARAMEDIA: Reduceri cu ocazia Târgului de Turism de la Cluj / Le-a ajuns cuţitul la os şoferilor de la Urbis / Viitor sumbru pentru HCM Baia Mare

ACTUALITATEA MARAMEDIA: Reduceri cu ocazia Târgului de Turism de la Cluj / Le-a ajuns cuţitul la os şoferilor de la Urbis / Viitor sumbru pentru HCM Baia Mare

La sfârşitul acestei săptămâni, la Cluj are loc cel mai mare târg de turism din Transilvania. Cei care îşi vor rezerva vacanţa pe loc vor beneficia de reduceri considerabile. Însă maramureşenii care nu vor ajunge la Cluj în acest weekend vor avea şi ei reduceri dacă vor dori să îşi achiziţioneze zilele acestea pachetul turistic pentru vacanţă. Asta pentru că şi agenţiile de turism din municipiul Baia Mare au oferte speciale prin intermediul tour operatorilor ce vor fi prezenţi la târg. 

„Începând cu ziua de mâine, 11 martie, şi până sâmbătă, 12 martie, vă aşteptăm ori la sediul agenţiei noastre ori să ne contactaţi telefonic sau pe mail, cum doriţi, pentru că avem oferte speciale în acest weekend datorită târgului de turism care are loc la Cluj, în această perioadă. Aceste reduceri se referă ori la taxele de aeroport, ori la transportul cu autocarul. Există variante unde dacă familia este formată din 2 adulţi şi 2 copii, cei 2 copii merg gratis şi plătesc doar taxele de aeroport. Aceste reduceri poate aşa par neînsemnate valoric, dar totuşi, dacă e să calculăm preţul final se observă că merită să vă înscrieţi în această perioadă. Bineînţeles că pe lângă aceste oferte speciale care sunt peste reducerile de early booking continuă până la sfârşitul lunii şi reducerile pentru înscrieri timpurii pe toate destinaţiile, aşa că oricum efortul dumneavoastră nu va rămâne nerăsplătit”, a declarat directorul Agenţiei de turism Mara International Tour, Daniela Grigorescu. 

După ce ieri au fost în grevă japoneză, șoferii societății băimărene de transport Urbis au pichetat azi sediul unității. Ei sunt nemulțumiți de salarizare, dar și de stresul în care lucrează din cauza, spun ei, a directorului Ion Pop. Nemulțumirile angajaților de la Urbis sunt multe și de toate felurile. Ei reclamă faptul că politica societății este aceea de a păstra pentru toate categoriile de salariați retribuții mici. Șoferii sunt nemulțumiți și de condițiile de lucru, dar acuză mai ales comportarea directorului Ion Pop. 

„Vin la serviciu tremurând deja. Am ajuns în situația să vin cu ură, cu scârbă la lucru, pentru că aici mă așteaptă o supraveghere ca-n filme”, a declarat un șofer revoltat. 
„Un coleg de pe troleibuz le-a dat mărțișoare femeilor de serviciu și a glumit cu ele. Doamnei secretare i s-a părut, spunând că a citit de pe buze, că șoferul ar fi jgnit-o și acesta a fost chemat să dea declarații.   Este un abuz al secretarei. Noi suntem obiala lor? Ne mâncăm sănătatea în întreprinderea asta, în stresul pe care îl îndurăm în acest moment în Baia Mare”, a adăugat un alt șofer nemulțumit. 
„Ne-a făcut incompetenți. Dacă ar fi așa, ar trebui să fie spitalele pline de oameni accidentați de noi și autobuzele lovite. Și atunci de ce mă jignește în halul ăsta?”, a mai spus un alt protestatar.
Angajații de la Urbis sunt sprijiniți de Sindicatul Lucrătorilor din Transporturi și Servicii Maramureș, prin intermediul căruia au înaintat un protest scris directorului Ion Pop, în care au menționat toate nemulțumirile și revendicările lor. 
„În primul rând salariile, apoi stresul și de asemenea condițiile de muncă. Reviziile la mașini se făceau până acum după programare. Acum se face revizia când se strică mașina. Apoi se spune în presă că mașina nu poate ieși fără revizie, dar de ce nu se face?”, a declarat Gavril Ciceo, consilier juridic în cadrul Sindicatului Lucrătorilor din Transporturi și Servicii Maramureș..
Protestul de la Urbis s-a desfășurat fără incidente, directorul Ion Pop nefiind prezent în sediul societății pe durata manifestării. Dacă cererile lor nu vor fi rezolvate, șoferii băimăreni intenționează să-și susțină luni revendicările în fața Primăriei. 
 

HCM Baia Mare își pierde cele mai valoroase jucătoare și viitorul echipei pare sumbru. După Paula Ungurenu și Katarina Jezic, azi alte două handbaliste de marcă au anunțat cluburile la care vor juca din sezonul următor. Dacă suporterii băimăreni le vor vedea în campionatul următor pe Paula Ungureanu și Katarina Jezic jucând la marea rivală, CSM București, Lois Abbingh și Alison Pineau au ales să-și continue cariera în Franța. Olandeza Abbingh, care a marcat 51 de goluri pentru HCM în actuala ediție a Ligii Campionilor, va evolua din sezonul umător la formația Issy Paris. Franțuzoaica Pineau, cea mai valoroasă handbalista de la vicecampioana României, a semnat în schimb cu formația Brest Bretagne HB. O altă handbalistă emblematică de la HCM Baia Mare, Melinda Geiger, a cerut rezilierea contractului cu clubul, care nu a respectat clauzele finaciare ale înțelegerii care expiră în anul 2018. Printre altele, Melinda nu a primit apartamentul promis de club la semnarea contractului. La terminarea campionatului este de așteptat ca și alte handbaliste de la echipa antrenată de Aurelian Roșca li Ioan Băban să părăsească Baia Mare, deoarece proiectul HCM s-a dovedit a fi unul nerealist, fiind construit pompieristic și propagandistic. Dezintegrarea acestei echipe de mare valoare a fost determinată, de asemenea, de neregulile relevate de controlul efectuat de DNA la club.
 

Emisiune Actualitatea MaraMedia 10.03.2016

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.