Miniștri ai Guvernului Dăncilă – vizită la investiția de 140 de milioane de euro derulată la Tăuții Măgherăuș de UAC

Președintele PSD Maramureș Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest arată că una dintre cele mai importante investiții ale Maramureșului în anul 2019, noua facilitate industrială a Universal Alloy Corporation de lângă Aeroportul Internațional Maramureș la Tăuții Măgherăuș avansează în ritm susținut.

Universal Alloy Corporation a deschis în anul 2008 prima fabrică în România, în comuna Dumbrăviţa, iar recent a iniţiat o nouă investiţie la Tăuţii Măgherăuş, în zona Aeroportului Internaţional Maramureş, la capătul pistei. Este vorba despre un proiect de peste 130 de milioane de euro aprobat de Guvernul României pe schema de ajutor de stat în luna noiembrie 2018, care va aduce peste 1.000 de locuri de muncă create şi peste 80.000 de mp de construcţii amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le deţine în zonă. Este o investiţie strategică, o investiție gigant, unică nu doar în regiune şi în ţară, ci şi în sud-estul Europei. Proiectul UAC Europe din Tăuţi se va derula până în 2021 şi va cuprinde producţia propriu-zisă, un Centru de Training şi o Organizaţie de Design. Întreţinerea şi reparaţia avioanelor este următorul proiect pe care UAC Europe doreşte să îl facă, începând cu 2021, în halele care vor fi construite în cea de-a doua investiţie ce va fi realizată la Tăuţii Măgherăuş. Aici sunt în prezent peste 400 de angajaţi, iar când lucrarea va fi finalizată vor munci peste 1.000 de oameni.

Și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a vizitat în luna mai 2019 investiţia UAC Europe din Tăuţii Măgherăuş, o investiţie de peste 130 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro reprezintă ajutor guvernamental acordat pe schema de stat, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Guvernul României a alocat aproape 40 de milioane de euro pentru susținerea acestei investiții totale de 140 de milioane de euro și am invitat în șantierul deschis în Tăuții Măgherăuș doi miniștri ai României pentru a vedea, la fața locului, cât de eficient se cheltuie banii primiți în Maramures. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș au apreciat pozitiv eforturile care se fac în această perioadă pentru a demara producția industrială în toamna acestui an și vor susține în continuare dezvoltarea acestui proiect. Mulțumesc mult conducerii UAC, respectiv directorului financiar al UAC Europe, Daniel Vărzaru, pentru timpul acordat și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș și a actualului guvern pentru proiectele care vin în următorii doi trei ani”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.