Ministerul Transporturilor a agreat împreună cu misiunea FMI textul scrisorii de intenţie

Ministerul Transporturilor a agreat împreună cu misiunea FMI textul scrisorii de intenţie

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a agreat împreună cu misiunea FMI textul scrisori de intenţie, a declarat sâmbătă, Septimiu Buzaşu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

" Am terminat textul din scrisoare, a fost agreat de ambele părţi, din acest punct de vedere am încheiat", a spus Septimiu Buzaşu, la finalul discuţiilor cu misiunea FMI. 

Acesta a precizat că s-a stabilit că privatizarea CFR Marfă şi TAROM va fi finalizată la sfârşitul anului. "Cei de la FMI au apreciat eforturile care s-au făcut în această perioadă. Suntem în grafic, aşa că au acceptat şi acea prelungire de la octombrie până în decembrie a termenului de privatizare (n.r.- a companiei TAROM). Arieratele din transporturi nu sunt mari, sunt în jur de 4 procente, şi sunt din ce în ce mai mici, 4% însemnând valoarea totală a bugetelor companiilor. FMI a apreciat că este un proces de reducere a arieratelor. Măsurile pe care le-am luat vor duce la echilibrarea bugetului pentru 2013",a explicat oficialul MTI. 

Buzaşu a subliniat, în legătură cu privatizarea TAROM, că "dacă oferta de 20 la sută nu este atractivă vom relua cu noi eforturi procesul până la pachetul majoritar". Potrivit acestuia, la sfârşitul lunii septembrie companiile din transporturi vor avea zece manageri privaţi.  "Dorim să avem un management profesionist la toate companiile. Este o condiţie pntru eficientizarea acestor companii. Managerii privaţi vor veni cu o strategie care să îndeplinească criteriile pe care le vom pune în contractul de management", a spus Buzaşu. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.