Ministerul Sănătăţii: La nivel naţional nu se înregistrează epidemie de meningită virală

Ministerul Sănătăţii: La nivel naţional nu se înregistrează epidemie de meningită virală
Raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că la nivel naţional nu se înregistrează epidemie de meningită virală, informează un comunicat al ministerului Sănătăţii.
Conform aceluiaşi raport al INSP, în prezent, în judeţul Suceava se înregistrează un număr crescut de cazuri de meningită virală, 42, dintre care 36 doar în municipiul Suceava, cazuri consemnate în ultimele două săptămâni în mai multe grădiniţe şi şcoli din oraş. 
Dintre cele 36 cazuri, 18 cazuri (17 copii şi un adult) constituie un focar într-o grădiniţă din municipiu, care a generat alte 10 cazuri de meningită virală secundare în colectivităţi de copii şcolari şi preşcolari din oraşul Suceava.  
Potrivit comunicatului, restul de 8 cazuri nu au legătură epidemiologică directă cu focarul şi nici între ele. 
Totodată, s-au înregistrat alte 6 cazuri de îmbolnăvire în diferite localităţi ale judeţului, fără nicio legatură cu cele din municipiul Suceava. Dintre acestea doar 3 constituie un focar, într-o localitate rurală din judeţ. 
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Suceva au intensificat supravegherea epidemiologică la nivelul judeţului în special în colectivităţile de copii pentru a identifica alte cazuri şi au diseminat recomandări de prevenire a creşterii numărului. 
Rezultate preliminare ale probelor biologice de la focarul iniţial din municipiul Suceava confirmă îmbolnăvire cu enterovirus. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.