Fotbal – EURO 2012: Cehia – Polonia 1-0 şi cehii se califică în sferturile de finală

Fotbal – EURO 2012: Cehia – Polonia 1-0 şi cehii se califică în sferturile de finală
Cehia s-a calificat în sferturile de finală la EURO 2012, după ce a învins Polonia cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, la Wroclaw, într-un meci din Grupa A a competiţiei găzduite de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.
Petr Jiracek (72) a marcat singurul gol al partidei, una foarte slabă pentru echipa gazdă, care a fost eliminată din competiţie după două egaluri şi un eşec. 
Polonezii, obligaţi să câştige pentru a se califica în sferturi, au forţat din primele minute ale partidei şi Dudka a trimis în plasa laterală dintr-o foarfecă spectaculoasă (2). Un minut mai târziu, la poarta cealaltă, Pilar a avut o bună situaţie de a deschide scorul, dar a luftat de la 10-11 metri (3). Obraniak a trimis în plasa laterală din lovitură liberă (6),
Lewandowski, talonat de Gebre Selassie, a tras pe lângă poartă din poziţie bună (10), Boenisch nu a nimerit nici el poarta din 10 metri (13), iar Polanski a tras peste poartă (15). Cech a avut o intervenţie bună la ”bomba” expediată de la circa 25 de metri de Boenisch (22). 
Cehii, care aveau şanse de calificare şi cu un egal, au avut şi ei o perioadă destul de bună spre finalul primei părţi, dar Baros nu a ajuns la o minge aruncată în careul echipei gazdă (37), portarul Tyton a prins şutul lui Plasil (39), iar Pilar l-a luat la ţintă pe coechipierul său Plasil (41). 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.