MINISTERUL SĂNĂTĂŢI: Patru copii cu SHU mai sunt internați la ‘Marie Curie’; unul va fi externat vineri

MINISTERUL SĂNĂTĂŢI: Patru copii cu SHU mai sunt internați la ‘Marie Curie’; unul va fi externat vineri

 Patru copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) mai sunt internați la Spitalul ”Marie Curie”, unul dintre ei urmând să plece acasă în cursul zilei de vineri, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat remis presei.

"Astăzi, 4 martie, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Marie Curie’ mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). Unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de astăzi, starea sa fiind bună. Toți cei patru copii sunt internați acum în Secția de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staționară", se arată în comunicat. 
Potrivit reprezentanților ministerului, copilul care a fost externat zilele trecute și care nu mai prezintă sindrom hemolitic-uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observație medicală după ce a prezentat un episod febril. 
”Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU”, arată MS. 
În perioada următoare, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor. 
De asemenea, Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, cele de comportament în colectivități și educație sanitară, pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminat în unitățile școlare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.