MINISTERUL EDUCAŢIEI: România găzduiește Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

MINISTERUL EDUCAŢIEI: România găzduiește Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

 Ministerul Educației, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni, organizează, în perioada 10 – 16 aprilie, a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, la competiție urmând să participe 150 de eleve (cu vârste de până în 20 de ani), reprezentând 39 de țări.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCȘ remis vineri AGERPRES, Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional de matematică, similar ca nivel de dificultate și formulă de desfășurare cu Olimpiada Internațională de Matematică.
Prima ediție a acestei competiții s-a desfășurat la Londra, în 2012, la inițiativa Societății Britanice de Matematică. Olimpiadele următoare au avut loc în Luxemburg (2013), Turcia (2014) și Belarus (2015), de fiecare dată înregistrându-se o prezență numeroasă (peste 30 de țări).
"Echipa României a avut rezultate deosebite la toate cele patru participări, remarcându-se în special prin Simona Diaconu, care a cucerit patru medalii de aur și ocupă locul I în Hall of Fame-ul olimpiadei", precizează sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.