VIDEO | Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive

Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Monica Anisie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență va lua decizia dacă se vor închide școlile, în contextual crizei de coronavirus din România. Raed Arafat a declarat, la sediul Ministerului de Interne, că toate școlile în care va fi confirmat un caz  de coronavirus, vor fi închise.

“Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul educației și cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior“, anunță Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 “Am decis suspendarea tuturor olimpiadelor școlare și concursurilor sportive, vorbim deocamdată de etapele județene și vedem cum evoluează lucrurile până la naționale. Dar să suspend cursurile școlare, eu nu pot face asta acum. Numai comitetul de criză poate lua această decizie”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Monica Anisie.

Decizia de a suspenda cursurile în toate școlile și grădinițele nu poate fi luată, în această situație, de Ministerul Educației, a declarat Ministrul Educației. Ministerul Educației precizează că :suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este în atributul exclusiv al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

În schimb, membri Consiliului Național al Elevilor solicită suspendarea cursurilor timp de două săptămâni.

”Infecția cu Coronavirus reprezintă o reală urgență națională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul țării noastre, susține Consiliului Național al Elevilor într-un comunicat de presă. Reprezentanții elevilor din România nu sunt specialiști în problematici ce țin de securitatea națională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situația de față”, spun reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Monica Anisie a anunțat că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Ministerul Educației a anunțat și printr-un comunicat de presă că ministrul Anisie “a convocat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ. De asemenea, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând situația”.

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.