Ministerul Educatiei a aprobat pentru judetul nostru repartizarea a trei microbuze din cele 50 solicitate pentru transportul elevilor

Ministerul Educatiei a aprobat pentru judetul nostru repartizarea a trei microbuze din cele 50 solicitate pentru transportul elevilor

  Micutii din mai multe localitati din Maramures nu vor mai fi nevoiti sa strabata pe jos un drum lung si greu pentru a ajunge zilnic la scoala. Asta pentru ca Ministerul Educatiei a aprobat pentru judetul nostru repartizarea a trei microbuze din cele 50 solicitate pentru transportul elevilor. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca in acest moment nu se stiu inca localitatile unde vor ajunge aceste mijloace de transport urmand ca fiecare primarie sa trimita situatia exacta a scolilor si numarul elevilor acolo unde este nevoie de astfel de microbuze.

Comasarea unor unitati scolare a adus dupa sine nemultumiri din partea parintilor. Nu numai pentru faptul ca  micutii lor trebuie sa se trezeasca mult mai devreme pentru a  ajunge la timp la scoala, ci si pentru ca, deseori, ei trebuie sa strabata pe jos mai multi kilometri. Asa se intampla si la Tautii Magheraus, Baia Sprie, dar si Sarasau. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca au solicitat Ministerului un numar de 50 de microbuze care ar fi acoperit numarul cererilor depuse de catre primarii, insa din pacate au fost aprobate doar 3. 
Purtatorul de cuvant al ISJ Maramures Pavel Filip recunoaste ca repartizarea acestor mijloace de transport nu va fi usoara, insa se va face cu ajutorul Consiliului Judetean si al raportului intocmit de administratiile locale unde este nevoie de astfel de microbuze.
O problema dificila se inregistreaza si in Sarasau. Transportul copiilor este asigurat momentan de Primaria din localitate, pentru ca elevii au de parcurs cate 4-5 kilometri pe jos pana la scoala. Este vorba despre 56 de copii din clasele I-VIII.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.