VIDEO | Mijloacele de transport în comun, dezinfectate

Pentru a nu supune călătorii unor riscuri de îmbolnăvire cu coronavirus, toate mijloacele de transport public în comun trebuie dezinfectate. Societatea Mara Nord a decis să interzică accesul elevilor în autobuze pe perioada suspendării orelor de curs. Și firmele de taxi au obligația să asigure dezinfectarea mijlocului de transport la finalizarea traseului.

În această perioadă Poliția Locală face verificări pentru a vedea dacă aceste reglementări sunt respectate.

”Există o lege care îi obligă pe toți cei care practică transportul să își dezinfecteze mijloacele de transport și în general zonele pe care oamenii pun frecvent mâna, clanțe, balustrada de la scări. Am și început să controlăm acest lucru, Poliția Locală încearcă prin sondaj, nu avem atâția polițiști ca să putem opri toate mașinile, însă ne bazăm pe faptul că și oamenii trebuie să dea dovadă de spirit civic pentru că dacă cineva se îmbolnăvește oricare dintre noi putem să fim victime colaterale și trebuie să ne ferim cu toții. Autobuzele societății MaraNord se dezinfectează în fiecare dimineață și la fiecare capăt de linie. Atât șoferul cât și taxatoarea de pe ele sunt dotate cu alcool, cu cârpe cu care încearcă, în măsura în care poți să faci acest lucru, la nivel de perfect, luăm toate măsurile și încercăm noi să nu avem acest gen de probleme”, a adăugat Horia Scubli, primar Sighetu Marmației.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.