VIDEO | După cursuri s-a suspendat și activitatea cadrelor didactice

Dacă în urmă cu câteva zile Ministerul Educației anunța că se suspendă cursurile, dar că profesorii rămân în activitate, acum Inpsectoratul Școlar Județean informează că se suspendă până la data de 22 martie și activitatea personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din judeţul Maramureş, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Covid-19.

La sediul unităţilor şcolare va rămâne doar personalul strict necesar: conducere, contabilitate, secretariat şi pază. Personalul implicat în /plata salariilor va asigura desfăşurarea acestei activităţi în unităţile de învăţământ preuniversitar în condiţii de siguranţă. Ceilalţi angajaţi din unităţile şcolare rămân acasă.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice. Ministrul Monica Anisie a solicitat inspectorilor generali și inspectorilor generali adjuncți să existe o informare și o comunicare continuă între cadrele didactice, părinți și elevi. Este foarte important ca în această perioadă în care cursurile sunt suspendate elevii să nu se expună în spații aglomerate. Numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.