VIDEO | Metodă specială de lucru la reabilitarea DN 18B

Lucrările de reabilitare a DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș începute în august 2018 și întrerupte în ultimele luni din cauza vremii potrivnice au reînceput zilele acestea. Pentru reabilitarea drumului se foloseşte o tehnologie inedită, respectiv reciclarea in situ, o metodă care presupune decopertarea drumurilor, iar materialul rezultat se refoloseşte.

Metoda mai presupune folosirea unui utilaj denumit tren de reciclare in situ, care execută frezarea straturilor distruse pe care le amestecă cu diverse adaosuri, urmată de aşternerea acestora pe drum.

”La acostamentul drumului se lucrează în paralel cu procesul de reciclare, prin așezarea unui strat de piatră spartă cilindrată, care să asigure o masă compactă, evitând astfel evenimentele neplăcute atunci când se iese de pe carosabil”, a precizat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Reînceperea lucrărilor pe DN 18B, legătura dintre Baia Mare și Târgu Lăpuș a fost anunțată de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care a arătat că reciclarea in situ a fost verificată anul trecut, iar acum execuția a reînceput din zona Copalnic Mănăștur, urmând să fie finalizată în acest an.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.