Caz fără precendent în județul Marmaureș. Un echipaj de ordine si siguranță publică a intervenit ieri, dupa ce a fost sesizat că un elev al liceului Nicolae Titulescu din Baia Mare are un comportament deviant și a început să distrugă bunuri din sala de clasă. Întrucât acesta s-a manifestat agresiv și după sosirea polițiștilor, a fost imobilizat și condus la sediul politței municipiului Baia Mare.

Ulterior tânărul a fost dus la spital, unde a ramas internat pentru evaluare medicala. A fost sesizat Parchetul de pe langa Judecătoria Baia Mare cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj.

În urma incidentului petrecut la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș  a solicitat conducerii colegiului o informare și totodată a constituit o comisie de inspectori care să cerceteze aspectele referitoare la acest caz.

Din informarea primită de la conducerea Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, în data de 05.06.2019, în jurul orei 12.00, în urma comunicării de către dirigintele clasei a IX-a învățământ profesional a situației absențelor cumulate, elevul ar fi manifestat un comportament agresiv, solicitându-se intervenția organelor de poliție. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș  a precizat că la finalizarea anchetei desfășurate de inspectorii școlari, vor fi transmise mai multe date referitoare la acest caz.

DGASPC Maramureș:

”Situația tânărului, beneficiar al unei măsuri de protecție specială, este cunoscută de conducerea DGASPC Maramureș. Acesta a fost evaluat și a beneficiat în ultima perioadă de consiliere de specialitate atât în cadrul unității școlare, cât și în cadrul sistemului de protecție al copilului. Vorbim despre un tânăr cu probleme de comportament care este supravegheat și monitorizat de personalul de specialitate al instituției noastre. În urma manifestărilor recente din cadrul unității școlare, minorul a fost evaluat medical la Spitalul Județean Baia Mare, unde testul antidrog a fost negativ, motiv pentru care s-a decis trimiterea acestuia pentru evaluare la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unitate unde i se va stabili diagnosticul cert, tratamentul medicamentos și măsuri de consiliere psihologică ulterioară.„

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.