MESAJ: Papa Francisc face referire la atentatele din Bruxelles în mesajul transmis la Slujba de Înviere: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă"

MESAJ: Papa Francisc face referire la atentatele din Bruxelles în mesajul transmis la Slujba de Înviere: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă"

 Papa Francisc a făcut apel la speranţă în Slujba de Înviere de sâmbătă noapte susţinută la Bazilica Sfântul Petru din Vatican, în contextul atentatelor teroriste din Bruxelles, declarând că deznădejdea şi frica nu trebuie să domine populaţia şi să o subjuge prin pesimism, relatează Associated Press.

Suvernul Pontin a declarat că bucuria pe care o aduce Paştele este o lecţie pentru creştinii credincioşi care trebuie să se distanţeze de atitudini pesimiste care îi pot "încarcera" pe oameni în ei înşişi.
"Vedem şi vom continua să vedem probleme de ambele părţi, şi în interiorul nostru şi în afară. Vor fi întotdeauna acolo", a spus papa, dar a insistat: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă şi să ne controleze inimile".
"Azi ne celebrăm speranţa", a continuat Suveranul Pontif. "Este atât de necesară azi", a adăugat Francisc.
Mesajul sărbătorii Paştelui face apel la Învierea lui Hristos şi "trezeşte şi învie speranţa în inimile umbrite de tristeţe", a pledat papa.
În cadrul ceremoniei de la Vatican de sâmbătă seară, au fost botezaţi 12 adulţi din China, Coreea de Sus şi alte ţări din lume.
Papa Francisc a condamnat "violenţele fără precedent" comise de militanţii islamişti, acuzând, în timpul slujbei din Vinerea Mare, că acele persoane care comit acte fundamentaliste sau teroriste profanează numele lui Dumnezeu.
Duminică, Suveranul Pontif va ţine tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi", adresată întregii lumi, din balconul central al Basilicii Sfântul Petru.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.