IOHANNIS: Sărbători cu lumină și pace

IOHANNIS: Sărbători cu lumină și pace

 Președintele Klaus Iohannis le urează tuturor celor care sărbătoresc duminică Paștele, "sărbători cu lumină și pace".

"Pentru toți creștinii care astăzi sărbătoresc Învierea Domnului, un Hristos a înviat din suflet, sărbători cu lumină și cu pace", a spus președintele, înainte să intre în biserică, la slujba de Paște.
Klaus și Carmen Iohannis participă la slujba de la Biserica "Sfânta Treime" din Sibiu. Aceștia se numără printre cei peste 22.000 de sibieni care sărbătoresc Paștele catolic.
Președintele Klaus Iohannis și soția sa, dar și o parte dintre prietenii celor doi au participat și sâmbătă seara la slujba de Înviere, la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu. Dacă șeful statului a preferat să asculte slujba, prima doamnă a cântat în corul bisericii.
În timp ce majoritatea credincioșilor sunt obișnuiți cu prezența familiei Iohannis la slujbe, în biserica "Sfânta Treime", turiștii veniți în fosta Capitală Culturală Europeană au fost încântați să asculte slujba de Înviere, în aceeași biserică cu șeful statului.
Iohannis este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soția sa este greco-catolică. În 2014, el declara la Sibiu că este "de esență, ecumenic".
"Sunt așa, de esență ecumenică, și chiar cred în esența Sibiului, unde trăim așa de câteva sute de ani, și ortodocși, și catolici, și evanghelici. Cred că am trăit bine împreună și vreau să rămână așa", spunea atunci șeful statului.
La începutul lui 2015, Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de președinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.