VIDEO | ”Memoria păpădiei”, romanul Luminiței Colopelnic, o rază de speranță după atâta dramă semănată de pandemie

Luminița Colopelnic, profesoară de Limba Franceză la Colegiul Național ”Dragoș Vodă, dar și președinte al Serviciului de Ajutor Maltez în România, filiala Sighetu Marmației, a lansat La Galeria Vassiliev din Sighet, în mijlocul colegilor de breaslă, prieteni, membri ai familiei și oameni de cultură, romanul ”Memoria păpădiei”, un jurnal cu bogate infiltrații beletristice, dar și cu valoare de document. Povestea poartă cititorul prin culisele unui debut de pandemie năvalnic, cu repercursiuni dramatice asupra calității vieții, din toate punctele de vedere.

Cu o deosebită sensibilitate, aplecare profundă asupra preceptelor creștine, cu un ochi format al unui fin observator, Luminița Colopelnic punctează pas cu pas, cum această maladie, noul coronavirus, a pus stăpânire într-un ritm extrem de accelerat asupra întregului mapamond, mutilând vieți, caractere, perspective, idealuri. Cartea te invită la introspecție, la reprioritizarea lucrurilor cu adevărat valoroase în viață, fiind un îndemn îndrăzneț la a iubi viața, cu bune și cu rele, o invitație la toleranță, respect, încredere, credință, dragoste și mai ales nădejde.

Întocmai cum păpădiile, un simbol al primăverii, după iernile lungi și geroase își râspândesc sămânța într-un zbor delicat al florilor,  tot astfel, cartea Luminiței,vine ca o rază de speranță, după atâtea drame și necaz semănate de pandemie.  Pe larg despre acest subiect veți putea urmări în cadrul emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, joi, 13 mai, la TV Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.