Membrii grupului ”Green Impact”lucrează la un proiect de promovare a Sighetului prin aplicația Questo

 Membrii grupului ”Green Impact”din cadrul Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”lucrează la un proiect de promovare a Sighetului. Proiectul are ca obiectiv realizarea unei aplicații gen Questo, aplicație inovatoare ce permite turiștilor explorarea online a orașelor.

Proiectul de culegere de informații și promovare a orașului Sighetu Marmației, le aparține tinerilordin clubul ”Green Impact”.

”Ne dorim anul acesta, ca printr-un proiect propus de copiii noștri să investigăm valorile Sighetului, să încercăm să facem un soi de Questo, care este o aplicație câștigată de niște români, la un start-up, o aplicație care permite oricărui turist, oricărei persoane inetresată de o anumită localitate, să găsească informații pe telefon, pe diferite gadgeturi despre locația respectivă. Noi știm că în Sighet nu este așa ceva, și ne-am gândit că în cadrul Clubului Green Impact să facem o astfel de aplicație prin care să facem cunoscut orașul nostru și împrejurimile sale”, explic Dorina Grigor, director adjunct al Colegiului Național ”Regele Ferdinand”.

Questo este o aplicație de explorare a orașelor, care promovează călătoriile inovatoare și oferă experiențe locale purtând utilizatorii prin locurile ascunse.

”Eu am participat la un curs de formare și ni s-au prezentat câteva varinate pentru a realiza această aplicație. Am experimentat oarecum, un fel de Questo. Ne-am dus la Muzeul Satului, acolo unde există aplicația Easy Travel, asemănătoare cu aplicația Questo. Le-am explicat copiilor despre această aplicație. Acum lucrăm la realizarea proiectului, care va fi evaluat, după care îl vom putea pune în practică”, spune Dorina Grigor.

De trei ani de când există acest club, Green Impact, elevii au realizat mai multe proiecte, printre care unul de antreprenoriat, iar altul de în folosul comunității. Membrii clubului sunt activi și în cadrul atelierelor de meșteșugărit organizate în parteneriat cu Asociația ”Rădăcinilor străbune”. Cu toată această experianță, tinerii speră că vor reuși să se perfecționeze să facă în continuare lucruri valoroase.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.