VIDEO | Mediul de afaceri și Consiliul Județean Maramureș, parteneriat pentru  dezvoltarea economică a judeţului

Parcurile industriale, științifice sau tehnologice sunt atractive pentru investitori. Dezvoltatorii își doresc siguranța că vor benefica de facilități importante precum reduceri de taxe și impozite, stabilirea unor chirii anuale sub nivelul pieței, că vor avea acces la infrastructură, vor găsi cu ușurință forță de muncă, precum și alte beneficii atât de necesare pentru dezvoltarea mediului economic.  Iată că și la nivelul județului Maramureș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat acest aspect cu reprezentanţii Uniunii Naționale a Patronatului Român.

”Am purtat discuții cu Uniunea Națională a Patronatului Român pe tema înființării unei comisii consultative în care să se regăsească reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile din Maramureș. Cred într-un parteneriat real cu mediul de afaceri, sunt deschis la ideea înființării acestei comisii consultative și voi începe curând discuțiile cu antreprenorii pentru a face funcțional cât mai repede acest demers. Am discutat concret despre parcurile industriale, științifice și tehnologice pe care urmează să le dezvoltăm în Maramureș”, a punctat Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș.

În prezent se fac demersurile necesare pentru înființarea companiei care va gestiona parcurile industrial și totodată se pregătesc parteneriatele cu primăriile care dețin terenuri în zonele vizate. Ulterior vor fi depuse cereri de finanțare din fonduri europene în vederea realizării infrastructurii de care au nevoie aceste parcuri pentru a fi funcționale și atractive pentru investitori, a precizat președintele Consiliului Județean.

Polul principal de deschidere pentru infrastructura aeriană a județului este Aeroportul Internațional Maramureș. Reprezentanții UNPR au adus în discuție și acest subiect. Ionel Bogdan a subliniat faptul că, împreună cu operatorii, se caută soluții pentru a deschide în acest an rute externe. Însă se are în vedere evoluția pandemiei și consecințele economice cauzate de acest aspect.

sursa foto: CJ Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.