Medio Monte – spiritul locului în repere identitare

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» vă invită să sărbătorim împreună Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, vernisând expoziția temporară Medio Monte – spiritul locului în repere identitare.

Evenimentul desfășurat în colaborare cu Primăria Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” – București, va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 14:00, la Casa de Cultură a orașului Baia Sprie.

Expoziția cuprinde lucrări de pictură, grafică și sculptură care redau magia peisajului pitoresc din zona Baia Sprie și care fac parte din proiectul aniversar „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO.

Manifestarea artistică este una ”în oglindă”, iar artiștii maramureșeni care vor încânta publicul, simultan în cele două locații sunt Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare și interprete de muzică populară și religioasă Măriuca Verdeș, în Baia Sprie, și Dan Leș, Grigore Leșe și Nicolai Tand, în București, la Opera Națională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.